Jdi na obsah Jdi na menu
 


Český Letohrad na MAMUT CUPe na 9-mieste

11. 11. 2007
Na mezinárodním turnaji MAMUT CUP v Bratislavě obsadil Spartak deváté místo

Muži Letohradského Spartaku, posilnění o čtyři hráči Lokomotivy České Třebové, startovali o uplynulém víkendu na mezinárodním hokejbalovém turnaji MAMUT CUP v Bratislavě. Tento turnaj, kterého se zúčastnilo celkem 20 družstev byl historicky jejich první zahraniční zkušeností a zároveň seznámením se hrou s pěti hráči v poli s oranžovým tvrdým plastovým míčkem. Svým vystoupením rozhodně nezklamali, v silné konkurenci skončili devátí, nejlepší z českých týmů!



Výsledky Spartaku Letohrad:

Spartak OEZ Letohrad - HANDCOP Bratislava 0:2 (0:0)
Po dlouhé cestě nastoupil v pátek Letohrad proti družstvu Slovenské Extraligy a držel se dlouho dobře. Slováci vyrukovali s tvrdou agresivní hrou, kterou jejich rozhodčí tolerovali a utkání se tak vyznačovalo urputnými souboji u mantinelů s často velmi nebezpečnými zákroky tělem i hokejkou. Extraligovému Handcopu se podařilo houževnatý odpor Spartaku zlomit dvěmi rychlými brankami až v závěrečné třetině utkání.


HC Brno - Spartak OEZ Letohrad 0:1 (0:1)

Proti družstvu z České Extraligy nastoupil o sobotním ránu Spartak s otevřeným hledím a od úvodu utkání si vytvářel řadu šancí. Jednu z nich po kombinaci s Chadimou a Šponarem dokázal Dospěl využít, když se při závaru před brankou Brna nejlépe zorientoval a protlačil míček pod domácím gólmanem. Soupeř měl také několik brankových příležitostí, ale letohradský gólman Valda si postavil branku dobře, když za ním dvakrát zvonila tyč.
Branka Letohradu: Ondřej Dospěl

HC Devínská Nová Ves - Spartak OEZ Letohrad 1:2 (0:1)
Po zkušenostech z prvního souboje se Slovenským týmem začal Spartak své druhé sobotní utkání s družstvem II. Slovenské ligy nebojácně a soupeřův důraz oplácel stejnou mincí. V utkání si vytvořil mírnou převahu, kterou dokázal brankově dělovkou téměř od modré čáry zúročil v první půli třebovský Dospěl. Soupeř po otočení stran po chybě za brankou Letohradu vyrovnal, ale po chvíli strhl Letohrad vedení opět na svoji stranu, když zachytil rozehrávku soupeře a Häusler střelou z mezikruhů prostřelil brankáře Nové Vsi. A tak po závěrečné siréně se Letohrad mohl radovat z prvního "skalpu" zahraničního soupeře a postupu z těžké skupiny.
Branky Letohradu: Ondřej Dospěl, Miroslav Häusler

HC CASEY Bratislava - Spartak OEZ Letohrad 2:0 (0:0)
Do osmifinalového utkání nastupoval Letohrad s tím, že proti dalšímu družstvu patřícímu ke špičce Slovenské Extraligy nemá co ztratit. Po celé utkání byl soupeři vyrovnaným partnerem až do samotného konce, ve kterém když se Spartak nadechoval k závěrečnému náporu za nepříznivého stavu 1:0 zaúřadovali rozhodčí nesmyslným vyloučením Vašiny, které soupeř 10 vteřin před závěrem využil a rozhodl tak o tom, že cesta Spartaku Letohrad v 10. ročníku MAMUT Cupu skončila v osmifinále.

Sestava Letohradu:
B: Křečan (Valda) - Šponar, Häusler, Nožka, Friml, Janata, Volštát, Plhák, Swiatek, Vrabec, Ptáček, Černohous, Kubíček, Martínek a posily z Loko České Třebové Vašina, Dospěl, Chadima, Kopecký
Trenér: Chládek Stanislav


Hlasy po turnaji:

Trenér Chládek: Zajímavá zkušenost. Hra s pěti hráči v poli, plastový míček, tvrdá až nebezpečná hra slovenských týmů až za hranicemi únosnosti a nepřízeň rozhodčích. Ale celkově spokojenost, po náročné sezóně taková odměna hráčům, kteří prokázali psychickou odolnost a sešla se tu společně s Třebovskými hráči výborná parta, která po návratu do Čech zakončila společně dlouhý turnaj posezením do nedělních pozdních nočních hodin v Letohradě v restauraci "U malířů".

Předseda oddílu Fiala:
Na prestižní mezinárodní turnaj v Bratislavě jsme jeli sbírat zkušenosti a prezentovat náš tým, což se podařilo. Všichni věděli kde je Brno a Praha, teď už vědí i kde je Letohrad. Turnaj měl být takovým vyvrcholením sezóny a odměnou pro celý tým, trochu mě zklamala jeho organizace a způsob hry Slováků a rozhodování jejich rozhodčích. Perfektní bylo, jak zapadli kluci z České Třebové a určitě to je začátkem společné spolupráce. Teď nás čeká ještě ve středu 5. července domácí přátelský V.I.P. turnaj pro sponzory, na který všechny od 13-ti hodin srdečně zvu.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář